Barvi leta 2021 sta kontrastni: živahno rumena in umirjeno siva

Objavljeno: 14. 12. 2020

Inštitut za barve Pantone je tokrat razglasil kar dve barvi leta 2021. Izbrani barvi sta kontrastni: živahno rumena in umirjeno siva. Letošnji izbor močno izraža globalno željo po spremembi, glede na trenutno nestanovitno situacijo v svetu. Obe neodvisni in nasprotni si barvi, se skupaj dopolnjujeta, podpirata ter obljubljata svetlejšo in stabilnejšo prihodnost.

Pantone barvi leta 2021
Pantone 17-5104 Ultimate Gray in Pantone 13-0647 Illuminating

Umirjeno siva deluje nevtralno in vzbuja občutke fleksibilnosti in odpornosti, medtem ko živahno rumena prinaša v interjer sonce in optimizem. Siva vliva vitalnost in umirjenost ter daje trdno podporo rumeni, ki je sicer živahna in topla. V paru tvorita ravnovesje, pozitivnost, upanje in stabilnost. Točno to, kar v dani situaciji potrebuje ves svet!

Navdihnjena ob novici, sem oblikovala spodnjo barvno shemo, iz katere je moč začutiti kako živahno rumena in umirjeno siva barva dejansko sodelujeta, kadar se srečata v ambientu.

Barvna shema z barvama leta 2021 - "Smile + Flexibility = Smileability"
Barvna shema z barvama leta 2021 - "Smile + Flexibility = Smileability"

Moji občutki so pozitivni...pa tvoji, vaši?

Ponudba za notranje oblikovanje

hello world!
© 
2024
 A-Notranji Dizajn
Izdelava: Nika Agency
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram