Načrtovanje estetskega pohištva po meri in novosti

Objavljeno: 13. 02. 2020

Načrtovanje estetskega pohištva po meri, je smotrno prepustiti profesionalnim notranjim oblikovalcem. S profesionalnim pristopom gre v prvi vrsti za prihranek časa na poti do harmonično oblikovanega doma, končno gledano, pa gre tudi za višji nivo bivanja. Načrtovanje je prilagojeno okusu in potrebam naročnika, z upoštevanjem karakteristik prostorov, skladno z modnimi trendi.

Proces oblikovanja estetskega pohištva po meri vključuje tri pomembne komponente:

1. Osebni slog

Notranji oblikovalci namenimo vsakemu pohištvenemu kosu posebno pozornost, saj že pri zbiranju idej upoštevamo osebno noto naročnika. Že v zgodnji fazi sodelovanja s stranko, pogovor kar hitro nanese na to, kaj je komu v nekem ambientu všeč in kaj ne. Namen tega je spoznavanje okusa naročnika, načina življenja, osebnih interesov in hobijev. Zato je pomembno, da se ob notranjem oblikovalcu dobro počutite, saj se le tako lahko izražate brez zadržkov ter razkrivate svoj osebni slog. Končni dizajn stanovanja mora odražati slog tistih, ki v njem bivajo.

Primeri različnih slogov notranjega oblikovanja
Primeri različnih slogov notranjega oblikovanja

2. Funkcionalnost

Največja prednost načrtovanja pohištva po meri je, da se končno izdelano pohištvo popolnoma prilega prostoru. Pripeti se, da pri oblikovanju naletimo na določene neposrečene karakteristike prostorov. Sposobnost notranjega oblikovalca je, da lahko takšne situacije z načrtnim oblikovanjem pohištva prikrije, ali pa z njim prostor popestri. Gre za izzive, kjer se prepletata estetika in funkcionalnost. Končno izdelano pohištvo mora biti oblikovano tako, da služi svojemu namenu.

Načrtovanje estetskega pohištva po meri
Načrtovanje pohištva po meri

3. Moderni pohištveni materiali in novosti

Pohištveni materiali so tisti, ki poleg same oblike pohištvenega kosa najbolj prispevajo k estetskemu videzu. Notranji oblikovalci razpolagamo s katalogi modernih pohištvenih materialov različnih kvalitetnih blagovnih znamk, saj nenehno sledimo oblikovalskim trendom v pohištveni industriji. Del procesa notranjega oblikovanja je predstavitev vzorcev na barvno tematskih shemah iz katerih je dobro razvidno, kako teksture izbranih materialov sodelujejo med seboj.

Moderni pohištveni materiali
Prikaz modernih materialov za pohištvo

Tokratno pisanje zaključujem z zgornjo fotografijo, ki iz sicer zelo širokega spektra materialov za pohištvo, prikazuje le nekaj novosti, ki nas bodo spremljale v prihodnosti.

hello world!
© 
2024
 A-Notranji Dizajn
Izdelava: Nika Agency
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram