Barvne kombinacije z barvo leta 2020

Objavljeno: 9. 12. 2019

Barva prihajajočega leta je klasično modra! Klasično modro barvo naj bi po mnenju strokovnjakov Panetone Instituta za barve v prihodnosti srečevali tako v notranjem oblikovanju, kot tudi v svetu mode in grafičnega oblikovanja. Najprej si poglejmo, kako klasično modra barva vpliva na počutje, za katere bivalne prostore je primerna, nato pa še katere barvne kombinacije z barvo leta 2020 si lahko umislimo!

https://www.youtube.com/watch?v=UeTNaba14RI

Kako vpliva modra barva na počutje

Klasično modro barvo povezujemo z globoko modrino oceana ali pa z modrino neba ob mraku. Daje nam občutek mirnosti in harmonije ter nam vnaša zaupanje, da gremo naprej. Pozitivno vpliva na razum in modrost, zaradi svoje globine pa jača iskrenost.

Za katere prostore je modra barva primerna

Ker modra barva pomirja in sprošča, je primerna za prostore, kot so spalnica, kopalnica, domača pisarna; skratka za prostore, kjer se sproščamo ali pa potrebujemo dobro koncentracijo. Glede na toploto barve, spada med hladne tone, zato ustvarja hladne in zračne prostore. Zaradi tega samostojna ni priporočljiva za prostore, kot so jedilnica, dnevna soba, telovadnica ipd.

S katerimi barvami se klasično modra dobro ujema

Klasično modra ustvarja harmonizirano vzdušje v kombinacijah s toplimi pastelnimi toni v barvi nebesno modre, breskovo oranžne ali vanilijevo rumene ter v družbi različnih tekstur pohišvenih in dekorativnih materialov za dom.

https://www.planete-deco.fr/

V kombinaciji z odtenki priljubljene gorčično rumene, koralno oranžne ali rdeče, dosežemo drznejše izzivalne kombinacije. Z dodajanjem klasične bele in črne dobimo močen klasičen kontrast.

www.brabbu.com

Klasično modra lahko predstavlja elegantno ozadje za dodajanje bleščečih zlatih kovinskih materialov za prestižne ambiente.

www.bocadolobo.com

Izbrana barva leta ponuja mnoge barvne kombinacije, ki še dodatno kažejo na večje spremembe pri notranjem opremljanju. Iz skopega minimalizma vztrajno prehajamo v z materiali in barvami obogateni maksimalizem.

hello world!
© 
2024
 A-Notranji Dizajn
Izdelava: Nika Agency
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram