Barva leta 2017 Pantone “Greenery” – nas vodi nazaj k naravi!

Objavljeno: 9. 12. 2016

Barva leta 2017 je živahno zelena – “Greenery” (Pantone 15-0343) in nas vodi nazaj k naravi. Inštitut za barve Pantone, že od leta 1999 razglaša barvo leta in s tem narekuje smernice v notranjem, grafičnem in modnem oblikovanju.

Presenečeni?

Glede na to, da sta tako v svetu notranjega oblikovanja, kot tudi mode, v preteklih dveh letih osvojili srca mnogih bogato temno zelena in mehko pastelno zelena, niti ne.

Zakaj "greenery"?

Zelena spodbuja posameznika, da se odpre navzven in teži k medsebojnemu povezovanju. “Greenery” pomeni zelenje, je osvežujoča barva, označena za simbol novih začetkov. Sveže zelena, z minimalno primesjo sončno rumenih odtenkov, prikliče pomlad, z njo narava oživi ter se obnovi. Ponazarja vitalnost, razcvet in bogastvo naravnega!

Ohranimo planet!

“Zeleni” premik se zadnja leta globalno in kulturno odraža v vsakdanjem življenju tudi skozi urbanistično načrtovanje (zelene površine v mestih), arhitekturo (vnos narave v notranjost stavb, atrijski, stenski rastlinjaki, gojitev zelišč na strehah v mestih itn.) in zdrav življenjski slog. Osveščenost ljudi o zdravem življenju, prehranjevanju, gibanju na prostem, obnovljivih virih in ohranjanju planeta narašča.

Povežimo se z naravo!

Izbrana barva leta 2017 odraža čas v katerem živimo, željo po srečnem in uspešnem življenju in napoveduje optimističen prehod v leto, ki prihaja! Zelena je barva narave, ki v nas spodbudi željo po vdihovanju svežega zraka, po sproščanju, obnovi in osvežitvi. Kot velika ljubiteljica narave in vsega naravnega, sem ganjena nad tem, kako so se strokovnjaki iz barvnega instituta poglobili v obdobje, v katerem živimo ter z zeleno barvo opozorili na težnje človeka po povezanosti z naravo ter spoštljivost do nje.

Je kdo za sprehod v park, gozd, v naravo… ali pa za osvežitev stanovanja ali pisarne z zeleno :)?

Do naslednjič!

Anita

hello world!
© 
2024
 A-Notranji Dizajn
Izdelava: Nika Agency
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram