Kopalniški trendi, še vroči, iz milanskega sejma pohištva 2016

Objavljeno: 26. 04. 2016

V predhodnjem članku sem vas na hitro popeljala čez sejem pohištva “Salone del mobile Milano”, tokrat, še vedno v zanosu in pod vtisi velikega oblikovalskega dogodka, pisanje posvečam zgolj kopalniškim trendom.

Kopalnica v našem vsakdanjiku igra večjo vlogo, kot si mislimo. Vanjo stopimo takoj, ko zjutraj zapustimo posteljo in zopet na koncu dneva, preden gremo spat. Torej, v njej začnemo dan in ga tudi zaključimo, se v njem sproščamo in uživamo po napornem dnevu. Ali poznete tisti rek: “po jutru se dan pozna”? Pa poglejmo, kako si z novimi trendi lahko polepšamo prostor, ki je namenjen vsakodnevni rutini.

Pobrani robovi

Pridih mladostniške razposajenosti je bilo čutiti med naslednjimi kopalniškimi elementi in dodatki, izdelanimi pretežno iz akrila, na voljo v malinovo rdeči, oljčno zeleni in kurkumno rumeni barvi. Zaokrožene linije poskrbijo za vnos mehkobe v prostor, hkrati pa preprečijo neprijetne udarce v ostre vogale.

Oblikovalsko zanimiv, popolnoma zaobljen, je samostoječi umivalnik, v mnogim zelo domači obliki kozarca za vodo ali limonado.

Še naprej nas bodo spremljali tradicionalni nadpultni umivalniki, s prav tako mehko zaobljenimi robovi, narejeni iz različnih materialov, kot so kamen, keramika, brušen beton, steklo, pa tudi takšni z zrcalnim efektom.

Materiali

Med materiali izstopa, kot posebnost baker, ki ga najdemo na robovih ogledal in dekorativnih elementov, armaturah, nogah, ali kot zaključni material za kopalniške elemente.

Kopalniški elementi v visokem sijaju so še vedno trendovski, in sicer v beli, svetlo sivi, grafitni ter kapučino rjavi barvi.

Nasprotno sijaju, najdemo elemente tudi v mat izvedbah, v že naštetih barvah, ki dajejo prostoru moško prefinjen in eleganten pridih.

Med trenutno najbolj modne materiale se zagotovo uvršča les, naravni material, ki daje toplino in izziva občutke povezane z naravo. Najsi bo v popolnoma naravni, surovi obliki, z vidnimi lesenimi strukturami, ali pa replika naravnega lesa. Najdemo ga v mnogih variantah, kot svetlo brušen hrast, temen oreh, temen kostanj in v neštetih izdelkih.

Več možnosti za shranjevanje

Oblikovalci so tokrat posvetili veliko pozornosti shranjevanju kopalniških potrebščin, kar je pogosta težava majhnih kopalnic. Razvili so vgradna ogledala z možnostjo shranjevanja za ogledalom. Poglobili so kopalniške elemente ter jih okrepili z nogami za večjo stabilnost.

Še vedno so priljubljena stojala za obešanje brisač, oblikovalsko izpeljana iz tradicionalne lestve, ki prav tako ne potrebujejo veliko prostora. Estetsko napredna pa so tudi stojala za brisače z grelnimi elementi.

Velika novost za vse “mini” kopalnice, je tuš kabina podjetja Duravit, ki se po končanem tuširanju, brez napora, potisne na steno in se prelevi v stensko ogledalo.

Keramika

Tudi letos se nadaljuje trend geometrijskih vzorcev keramičnih ploščic, tudi s 3D efektom, od manjših pa vse do enormnih formatov. Poleg bele, sive in bež barve, najdemo če kapučino in čokoladno rjavo, pariško modro in črno.

Najbolj so me očarale kamnite plošče s 3D efektom italijanskega podjetja “Lithea” z motivi odtisnjene čipke, makramejev in fosilov, kot geometrijskih vzorcev vzetih iz narave. To so produkti, ki kličejo po interakciji, izzovejo senzibilne občutke in v prostoru delujejo, kot umetniško delo.

“Dnevna atmosfera” v kopalnici

Vnos “dnevnega” pohištva v kopalnico, kot na primer udoben fotelj s klubsko mizico, mehka preproga ali zelena sobna rastlina, je zagotovo eden izmed najbolj svežih trendov sodobne velike kopalnice.Članek zaključujem v upanju, da ste med predstavljenimi trendi uspeli najti vsaj kakšno inspiracijo zase in za svojo kopalnico.

Do naslednjič…

Anita

hello world!
© 
2024
 A-Notranji Dizajn
Izdelava: Nika Agency
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram