Ideje za notranjo opremo – 7 barvnih trendov iz sejma pohištva v Milanu 2017 (2. del)

Objavljeno: 7. 06. 2017

Kadar se znajdem na katerem koli od oblikovalskih dogodkov, so barve tiste, ki me najprej pritegnejo. Barve igrajo izjemno vlogo pri notranjem oblikovanju prostorov. O njih začnemo razmišljati v zgodnjem stadiju nekega projekta, ko zbiramo ideje za notranjo opremo, pa najsi gre za osvežitev stanovanja, prenovo stanovanja oziroma hiše ali za novogradnjo. Barve so med drugim spremljevalke interjerjev, s katerimi se želimo izraziti, tako posamezniki (osebnost), kot tudi podjetja (blagovna znamka, filozofija).

S skrbno izbranimi barvami, v kombinaciji z materiali ter ustrezno razsvetljavo, oblikovalci dosežemo celostno atmosfero, ki se na koncu odraža v ugodnem počutju ljudi v prostoru.

Paleta barv v notranjem dizajnu se v zadnjih letih postopoma razvija in se počasi spreminja, zato večjih novosti ni. Oblikovalci še vedno v glavnem prisegajo na pritajene atmosfere, ki jih dosegajo s paleto sive in žametno rjave. To sta barvi, ki se v kombinaciji lastnih nians lahko samostojno dopolnjujejo v prostoru, lahko pa učinkujejo kot osnova trendnim barvam z močnejšim karakterjem.

Ko omenjam barve z močnejšim karakterjem, mislim na tiste odtenke, ki izstopajo in imajo izrazitejše učinke v prostoru. Nekaterim odgovarjajo drznejše, živahnejše barvne kombinacije, drugim bolj umirjene.

Pa si poglejmo 7 glavnih barvnih trendov za notranjo opremo, ki bodo lepšale naša stanovanja v prihodnosti

Na prvo mesto postavljam zeleno, saj je v parih letih prodrla v svet notranjega oblikovanja, najprej z umeščanjem raznovrstnih zelenih rastlin v interjer, tapet z motivi in teksturami rastlin, stenskih barv, oblazinjenega pohištva itd. Ob koncu lanskega leta, je Pantone razglasil odtenek sveže zelene barve z imenom “Greenery”, celo za barvo leta 2017. Tako so modne zelene v različnih odtenkih, od kivi , do travnato, olivno in petrolej zelene, ki se tudi medsebojno lepo ujemajo.

Zeleni sledi modra v različnih tonih in odtenkih – mistično deluje temno modra, barva globokega oceana, sproščujoče, barva modrega neba ter sanjavo, pastelno sivo-modra barva.

Če so vam pri srcu odtenki oranžne, menim, da se za vsakogar najde prava niansa, saj je modna živahno pomarančno oranžna, sofisticiran ton barve cimeta in nežna pastelna barve pudra.

Odtenki rumene se gibljejo od pozitivne sončno rumene barve sonca, pa do posebne kurkuma rumene.

Zelo modna, elegantna in resna je vijolična barva v odtenku jajčevcev.

Rožnato roza in pastelno roza za svetlejše atmosfere

Živo rdeča, ki velja kot barva za drzne

Če ste pozorni, lahko opazite, da se s predstavljenimi barvami da ustvarjati zanimive modne barvne kombinacije.

Toliko o barvnih trendih za leto 2017!

V kolikor vas zanima kaj prinašajo trendi in novosti v svetu luči, se mi pridružite prihodnjič 😉

Anita

Storitve notranjega oblikovanja A – Notranji dizajn

hello world!
© 
2024
 A-Notranji Dizajn
Izdelava: Nika Agency
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram