Glamurozna zofa je trendna!

Objavljeno: 26. 05. 2016

Če razmišljate o nakupu zofe, sedežne garniture, kavča ali fotelja, vam morda lahko pomagam pri odločitvi, če delim z vami opažene trende z milanskega sejma, ki sem ga obiskala pretekli mesec. Ker se trendi ne spreminjajo kar čez noč, lahko med preletavanjem članka in spoznavanjem modnih smernic, pridete do spoznanja, da je vaša obstoječa zofa še čisto “in” ter jo še z veseljem uživate še naprej in še počakate z nakupom 😉

Dizajn in materiali

Izmed vseh razstavljenih modelov, najbolj izstopajo tisti, ki izražajo glamur! Sedežne garniture z vse bolj zaobljenimi linijami, oblečene v diskretno svetlikajoč velur, ki je lahko prešit, popolnoma napet ali pa prefinjeno naguban, dajejo zapeljivo prestižen izgled. Z zavitimi linijami in mehkobo materialov, izražajo privlačen občutek udobja, hkrati pa prevzamejo centralno vlogo v ambientu in se, kot take, lepo ujamejo v družbi minimalističnih kosov pohištva ter z naravnim lesom.

Poleg velurja, so opaženi še naravni materiali, usnje, reciklirano usnje (vintage) in priljubljene mikro tkanine z različnimi efekti.

Sicer pa je vpliv skandinavskega dizajna močno prisoten tudi svetu zof in se izraža z značilnostmi, kot npr.: visoka naslonjala, leseni okvirji in noge, oblečeni gumbi in tanjša ogrodja.

Barve

Poleg stalnic, kot so že dobro znani odtenki sive, rjave ter barva smetane, so zgolj z barvo naredile močnejši vtis sedežne garniture v pastelno roza barvi, od roza odtenka pudra, do roza-roze:

V modri barvi, od nebo modre, pa do barve globokega oceana:

Pastelno ter travnato zeleni barvi:

Kurkuma rumeni in cimet oranžni barvi:

Mi zaupate, katera vam je všeč?

Do naslednjič,

Anita 🙂

hello world!
© 
2024
 A-Notranji Dizajn
Izdelava: Nika Agency
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram